Rozpustíme máslo nebo rostlinný tuk. Vejce vyšleháme s moukou, mlékem a špetkou soli, přidáme tekutý tuk. Těsto necháme asi 15 minut odležet. Špenát očistíme a opereme. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. V hrnci ohřejeme lžíci oleje a cibuli s česnekem v něm podusíme. Přidáme opraný špenát a necháme ho zavadnout. Osolíme, opepříme a necháme na sítu dobře okapat. Rajčata omyjeme, osušíme, rozkrojíme na čtvrtiny a přidáme ke špenátu. Na pánvi (o průměru asi 28cm) ohřejeme po porcích zbylé tři lžíce oleje. Z těsta upečeme jednu po druhé palačinky, které necháme zchladnout. Piniová semínka opražíme dozlatova. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky. Palačinky potom rozložíme vedle sebe a potřeme je čerstvým sýrem. Na něj pak rozdělíme připravený špenát a ovčí sýr. Všechno posypeme opraženými piniovými semínky. Takto obložené palačinky srolujeme, potom je nakrájíme na kousky a naskládáme do vymazané zapékací formy. Na závěr je posypeme nastrouhaným parmazánem. Zapékáme zhruba 10 minut v předehřáté troubě.