Staňte se našimi fanoušky na:

Špenátovo-polentové koule

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Polentu uvařte v 360 ml osolené vody na hustou kaši. Ke konci vaření k ní přimíchejte špenát a olej. Nechte vychladnout. Ricottu smíchejte s utřeným česnekem a rozmačkaným balkánským sýrem. Z polenty udělejte navlhčenýma rukama kuličky o průměru 5 cm, ty poté zploštěte a do středu každé dejte vrchovatou lžičku sýrové náplně. Opatrně zabalte a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch každé koule dejte plátek másla a pečte 10 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Servírujte s ochucenými rajčátky: olej rozpalte v pánvi, krátce na něm opečte plátky česneku, přidejte rajčátka, promíchejte a krátce zahřejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!