Očištěný, dvě minuty povařený špenát dáme dobré okapali, načež jej jemně usekáme neb prolisujeme. V mise dobré utřeme máslo, sůl, tlučený pepř a žloutky. Poté přidáme špenát, ve smetaně namočenou prolisovanou, neb na prkénku nožem utřenou žemli a zamícháme, Naposled lehce vmícháme do těsta tuhý sníh, sekanou šunku a suchou strouhanou žemli. Připravené těsto vložíme do pudingové formy, máslem vymazané, strouhanou žemlí vysypané a puding vaříme v páře jednu hodinu. Vařený vyklopíme na kulatou mísu, polijeme rozpáleným máslem, posypeme strouhanou žemlí nebo parmezánem a podáváme jej s pažitkovou omáčkou a bramborovými kynutými knedlíčky, anebo jej kolem ozdobíme míchanými smaženými vejci a sekanou šunkou. Puding můžeme připraviti i bez šunky.