Karotku a řapíky celeru očistíme. Karotku podélně rozpůlíme. Cibule a stroužky česneku oloupeme. Jednu cibuli rozkrojíme, druhou nakrájíme na drobné kostičky. Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky. Hovězí maso opláchneme a osušíme. Dlouhým úzkým nožem do něj uděláme 4 otvory a vyplníme je mrkví a celerem. Přesahující konce zeleniny odřízneme. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu. Osolíme ji, přilejeme k ní víno a vložíme do ní hovězí maso. Přidáme případné odříznuté konce celeru a mrkve, překrojenou cibuli, 2 celé stroužky česneku, pepř a nové koření. Maso necháme pozvolna vařit. Když je měkké, vyjmeme ho z hrnce a nakrájíme na plátky. Brokolici očistíme a rozebereme na drobné růžičky. V osolené vodě ji uvaříme doměkka. Scedíme ji a necháme odkapat. V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme zbylou cibuli s česnekem a růžičkami brokolice. Zeleninu podlijeme trochou vývaru z masa a rozmixujeme. Omáčku podáváme spolu s vařenými brambory k hovězím plátkům.