Oloupeme a očistíme cibuli a pokrájíme ji najemno. Polovinu celkového množství podusíme na troše oleje. Rajčata ještě pokrájíme na menší kousky a spolu s tekutinou obsaženou v tetrapakových krabičkách nalijeme na zesklovatělou cibulku. Povaříme zhruba 10 minut bez pokličky. Mezitím si očistíme a opláchneme snítky petrželky, otřepeme nadbytečnou vodu, posekáme ji a přisypeme k rajčatovému základu, který ještě osolíme a opepříme tak, aby byla omáčka pikantnější. necháme ohřát. Mleté vepřové maso, zbytek cibule a oregano promícháme, mírně osolíme a z této směsi vyrobíme šestnáct malých kuliček. Na větší pánvi rozpálíme zbytek oleje, na němž potom po dobu asi osmi minut opékáme ze všech stran masové kuličky. Těstoviny (nejlepší jsou v tomto případě spirály neboli vrtulky) uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody tak, aby byly takzvaně na skus a scedíme je. Olivy scedíme, pokrájíme na silnější plátky a spolu s opečenými kuličkami mletého masa přidáme do hotové omáčky. Na jednotlivé talíře rozdělíme porce těstovin, na něž nalijeme rajčatovou omáčku a ozdobíme sekanou petrželkou.