Staňte se našimi fanoušky na:

Špízky s vepřovou panenkou v nudlovém těstě

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřovou panenku osolíme a opepříme, vložíme na rozpálený olej a ze všech stran opékáme přibližně 5 minut. Pak ji vyjmeme a necháme vychladnout. Z polohrubé mouky a vejce vypracujeme tuhé nudlové těsto a na pomoučeném válu ho rozválíme na plát siný asi 2-3mm. Vykrojíme z něj obdélníček, so kterého zabalíme vychladlou opečenou panenku a snítku rozmarýnu. Těsto potřeme trochou oleje a hustě posypeme slunečnicovými a sezamovými semínky. Maso položíme do vymaštěného pekáčku a ve vyhřáté troubě pečeme při 170° asi 10 minut. Hotovou panenku rozkrájíme na špalíčky a střídavě s cherry rajčátky napícháme na špejle. Špízky rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovou oblohou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

aťka |3. února 2013
zajímavé Odpovědět
biglol |2. února 2013
to musí být dobré Odpovědět
Iness |2. února 2013
Netradiční pokrm :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!