VEPŘOVÉ S CHILLI 600g vepřové kýty, 150g slaniny, 1 chilli paprička, 2 lžičky kari, 3 lžíce oleje, lžíce citronové šťávy Vepřové maso nakrájíme na stejně velké kostky, slaninu na menší plátky. Nadrobno nakrájeno chilli papričku smícháme s olejem, citronem a kari kořením. na předem namočené špejle napícháme maso střídavě se slaninou, potřeme hustě marinádou a opečeme ze všech stran. VEPŘOVÉ ŠŤAVNATÉ 400g vepřového libovějšího bůčku, 3 cibule, 2 červené a 2 zelené papriky, sůl, pepř Z bůčku odstraníme tuk a nakrájíme ho na stejně velké kostky, papriky nakrájíme na přibližně stejné kousky jako maso, cibuli překrojíme podélně na čtvrtiny a rozebereme na "lístky". Na namočené špejle (čundráci použijí dlouhý klacek) napichujeme střídavě maso, cibuli i papriky, a ze všech stran důkladně opepříme. KUŘECÍ A ZELENINOVÉ 400g kuřecího masa, 150g sýra Halloumi nebo El Grillo, lžíce oleje, sůl, pepř + po 1 žluté, červené a zelené paprice, 1 červená cibule, 1 cuketa, olivový olej Maso, sýr nakrájíme i zeleninu nakrájíme. Zeleninu napíchneme na špejle a na další špejle napíchneme maso střídavě se sýrem. Oba špízy grilujeme ze všech stran - masové asi 15 minut, zeleninové 10 minut. Hotové osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem.