Nejdřív si připravíme dipy. V misce smícháme 4 lžíce bílého jogurtu, dijonskou hořčici, kari a 1/2 lžičky vegety; v jiné misce smícháme 2 lžíce bílého jogurtu, majonézu, chilli, kečup a lžičku vegety. Dipy dáme do chladničky. Cibulku nakrájíme na kostičky, koriandr i petrželku nasekáme nadrobno. Mleté maso v míse prohněteme a přidáme cibulku, kardamom, skořici, koriandr, petrželku, strouhanku, bílek a grilovací koření. Směs pořádně promícháme, uděláme z ní dlouhé šišky a navlékáme na špejle (ty jsme předem namočili ve studené vodě), polovinu z nich obalíme tenkými plátky anglické slaniny. Potom špízy položíme na rozehřátý gril a za častého potírání olejem opékáme asi 10 minut ze všech stran. Hotové špízy podáváme s dipy a čerstvou bagetou.