Staňte se našimi fanoušky na:

Špízy z tresky

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Filety důkladněopláchněte pod studenou tekoucí vodou, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na menší kousky. Podle chuti opepřete, posypejte zeleninovou přísadou, mletou paprikou a zakapejte olivovým olejem. Nechte krátce v chladu odležet. Cibuli oloupejte, nakrájejte ji na čtvrtiny a rozeberte na jednotlivé vrstvy. Papriku omyjte, rozkrojte, očistěte od semen, vyřízněte stopku a dužinu nakrájejte na drobné kostičky. Slaninu nakrájejte také na kostičky. Rajčátka opláchněte a nechte je okapat. Kousky tresky napichujte střídavě se zeleninou a slaninou na špejle. Ve velké pánvi si rozehřejte olej, vložte do něj rybí špízy a ze všech stran je opečte. Pak špízy přendejte na plech vyložený pečicím papírem, vložte je do předem vyhřáté trouby a při 180 stupních dopékejte asi 10 minut. Hotové rybí špízy můžete servírovat s čerstvým zeleninovým salátem a pečenými bramborami nebo s Vaším oblíbeným, dokřupava opečeným pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Mona22 |2. června 2013
ukládám a zkusím Odpovědět
pajunc |2. června 2013
bezva, recept se mi moc líbí, ukládám :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!