Staňte se našimi fanoušky na:

Srdce na slanině

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Srdce očistit od blan a žilek, rozkrojit na polovinu a oprat v tekoucí vodě, protáhnout asi polovinou dávky slaniny, osolit a opepřit. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažit na sádle dozlatova a mírně podlít vodou. Do základu dát srdce a dusit doměkka (během dušení obracet a podle potřeby podlévat). Měkké srdce vyndat, štávu vydusit na tuk, zaprášit prosátou moukou, zasmažit, zalít vlažnou vodou a rozmíchat. Nejméně 20 minut provařit, do uvařené omáčky přidat zbytek slaniny nakrájené na kostičky a částečně roztavenou, podle potřeby přisolit a znovu krátce povařit. Příloha - vařené brambory, rýže, houskový knedlík nebo pečivo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

brenda |12. února 2014
Zajímavé Odpovědět
kymlal |12. února 2014
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!