Bifteky nakrájíme ze srnčí kýty přes vlákna,jemně je naklepeme, protkneme slaninou, potřeme olejem, opepříme a necháme v chladničce odležet do druhého dne. Před přípravou je urovnáme do původního tvaru, osolíme,opečeme na oleji po obou stranách a vyjmeme. Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme změklé máslo rozetřené s moukou, necháme je rozehřát, zalijeme vývarem, rozmícháme a odvaříme připečenou šťávu. Oloupaná jablka nakrájíme na šest silných plátků, jádřince z nich vyjmeme, plátky krátce podusíme na víně s přísadou cukru a vyjmeme. Víno přilijeme do omáčky, přivedeme ji k varu, zjemníme ušlehanou smetanou a okyselíme citronovou šťávou. Při podání bifteky podlijeme omáčkou a poklademe plátky jablek, do jejichž středu vložíme brusinky.