Dva dny před podáváním hřbet odblaníme, nasekáme z něj kotlety, odsekneme výčnělky obratlových kostí a kotlety otřeme vlhkou utěrkou, abychom je zbavili drobných úlomků kostí. Po stranách je nakrojíme na třech místech, maso trochu uvolníme od kostí, kotlety lehce naklepeme, potřeme olejem, okořeníme, vložíme do misky, pokapeme lihovinou a necháme v chladničce odležet. Před přípravou kotlety vyjmeme, osušíme a potřeme olejem. Banány oloupeme, nakrájíme na silné šikmé plátky, vložíme na pánev s rozehřátým máslem, lehce je poprášíme cukrem, pokapeme citrónovou šťávou a krátce opečeme po obou stranách. Připravené kotlety vložíme do zahřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme 4-5 minut. Kotlety obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. Kotlety osolíme, pokryjeme banány a brusinkami, přelijeme máslem od opékání banánů a podáváme. Vhodná příloha jsou bramborové hranolky.