Dva dny před přípravou hřbet odblaníme, nasekáme z něj kotlety, odsekneme výčnělky obratlových kostí a kotlety otřeme vlhkou utěrkou, abychom je zbavili drobných úlomků kostí. Po stranách je nakrojíme asi na 3 místech, maso trochu uvolníme od kostí, kotlety lehce naklepeme, potřeme olejem, okořeníme, vložíme do misky, pokapeme lžící vína a necháme v chladničce odležet. Před přípravou kotlety vyjmeme, setřeme z nich koření a osušíme je. Játra odblaníme, nakrájíme na plátky, krátce podusíme na másle, podlijeme je vínem, kečupem, procezenou marinádou a několika lžícemi vývaru a opět několik sekund podusíme. Kotlety potřeme olejem, položíme na rošt potřený olejem a grilujeme 4-5 minut. Poté kotlety obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. Kotlety osolíme, pokryjeme připravenými játry a hned podáváme. Vhodná příloha jsou bramborové hranolky.