Kýtu naložíme do marinády / z oleje a koření /na 12-24 hodin. Před vlastní přípravou jídla kýtu vyjmeme z marinády, opláchneme, dobře osušíme a nakrájíme podle své představy. Maso si proto rozdělíme na dvě samostatné části: Maso shora z kýty nakrájíme na větší plátky, zbytek na kostky. Plátky jsou určeny pro přípravu jiného receptu, kostky k tomuto. Můžeme začít. Větší osušené kostky osolíme, dáme do pekáče a zprudka je opečeme, aby se zatáhlo a získalo krásnou hnědou barvu. Několikráte je přitom promícháme, aby hnědé zabarvení bylo na všech kostkách stejnoměrné. Podlijeme je masovým vývarem, přidáme marinádu a dusíme asi hodinu, dokud není masíčko dokonale měkké. Nyní si z másla, mouky a vývaru uděláme jíšku. Do jíšky za stálého míchání přidáváme červené víno, mletou skořici, brusinkovou marmeládu a švestková povidla, aby podbarvily chuť brusinek a necháme ji přejít varem. Tento základ hned přidáme do šťávy k dusícím se kostkám. Těsně před koncem dušení přilijeme smetanu, dochutíme ji a ještě chvilku povaříme. Když je vše hotovo, můžeme servírovat. Podáváme ponejvíce s domácím houskovým knedlíkem. Přeji Vám dobrou chuť. Poznámka: Pokud neseženete srnčí kýtu anebo je příliš drahá, neplakejte. Jídlo připravte z telecí kýty nebo z krásného jádra hovězí kližky, samozřejmě s celým pracovním postupem a všemi ingrediencemi, které tady uvádím. I tak to někdy jde … :-)))