Staňte se našimi fanoušky na:

Srnčí kýta s brusinkovou omáčkou a se špenátem

Autor receptu: vaclav.barton.3 (2 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1,5 kgsrnčí kýta  olej na smažení MARINÁDA  olivový olej  koření na divočinu OMÁČKA 1 sklenicebrusinkový kompot 1 kelímekkysaná smetana PŘÍLOHA 1 balíčekmražený špenát  vegeta 1 - 2 ksvejce Srnčí kýtu dobře odblaníme, očistíme a opláchneme. Nakrájíme ji na silnější plátky, lehce naklepeme a posypeme kořením na divočinu. Zakapeme olivovým olejem a necháme v chladu uležet. Čím déle, tím lépe. Na rozehřátý olej klademe připravené srnčí plátky. Opečeme z jedné strany a otočíme. Po otočení přikryjeme poklicí a necháme opékat. Podle potřeby podlijeme vývarem. Pečeme na mírnějším ohni, dokud maso nezměkne, asi 90 minut. V průběhu pečení maso otáčíme. Během pečení si připravíme špenát podle toho, jak jej máme rádi. Po změknutí maso vyjmeme a ponecháme ve vyhřáté míse. Do výpeku přidáme brusinkový kompot i se šťávou, prohřejeme, přidáme kysanou smetanu a promícháme. Srnčí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem, špenátem a přeléváme brusinkovou omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |9. srpna 2014
Recept na Vaření.cz zadal uživatel Stáňa vč. fota. Že by také pseudonym pro Václava Bartoně? Odpovědět
sazinka |22. března 2014
like Odpovědět
kymlal |12. března 2014
super,jenom aby té zvěřiny bylo co nejvíce v našich obvhodech Odpovědět
vaclav.barton.3|12. března 2014
Myslivci musí střílet po zvěři, né po sobě. Odpovědět
vaclav.barton.3|12. března 2014
V Makru je. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!