Naše domácí "Lučina"
10
17
26
1) Srnčí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a smažíme zprudka na oleji. Po chvíli přidáme i nahrubo nakrájenou cibuli a restujeme asi 5 minut. Poté přilijeme portské, necháme vyvařit (dalších 5 minut) a poté to celé přendáme do pekáčku. Přilijeme 100 ml vody a pečeme 1 hodinu na 150 °C. 2) Upečené maso necháme vychladnout, přidáme vejce, smetanu a máslo a společně rozmixujeme na tak velké kousky, jaké máme rádi. Poté přimícháme brusinky. 3) Poté dáme paštiku do formy vyložené fólií, tuto formu dáme do pekáčku, přilijeme vodu tak, aby dosahovala do 3/4 formy a pečeme hodinu a půl na 150 °C. 4) Po vychladnutí můžeme podávat.