Srnčí kýtu odblaníme a nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme mletým pepřem.Cibuli a celer oloupeme, nastrouháme a zpěníme na másle s rozškvařenou slaninou.Do tohoto základu vložíme plátky masa, osmahneme je po obou stranách, posypeme směsí koření, osolíme a pod poklicí dusíme asi 10 minut.Pak maso podlijeme vínem a dusíme doměkka.Vyjmeme je, udržujeme v teple, šťávu odpaříme, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme trochou studené vody.Uvedeme ji do varu, za stálého míchání vaříme 10 minut. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, ale dál již nevaříme. Mezitím očistíme karotky a povaříme asi 8 minut v malém množství vody s cukrem, aby získaly sklovitou glazuru.Půlené hrušky prohřejeme v bílém víně.Maso upravíme na talíře s listy salátu, půlkou hrušky plněnou brusinkami, karotkami a polijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a noky.