Srnčí maso zbavíme loje, opláchneme vlažnou vodou a nasekáme na malé kousky. Zeleninu a cibuli očistíme, nakrájíme na plátky a dáme na tuk do kastrolu s cukrem a divokým kořením osmahnout dozlatova. Základ zalijeme vodou, vmícháme srnčí maso a dusíme pod poklicí doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme hladkou mouku a po zasmahnutí zalijeme vývarem nebo vodou. Rozmícháme a povaříme za stálého míchání. Omáčku dochutíme protlakem, octem, cukrem, citronem a před koncem varu přidáme trochu červeného vína. Omáčku přelijeme přes cedník zpět na maso. Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do omáčky a masem krátce podusit. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo bramborové krokety.