Staňte se našimi fanoušky na:

Srnčí s povidly

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Srnčí maso očistěte, prošpikujte slaninou, svažte provázkem a osolte. Opečte je ze všech stran na oleji, aby se zatáhlo. Pak je vyjměte a nechte v teple. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájejte a orestujte na výpeku. Přidejte koření i protlak, zalijte asi 150 ml vody a povařte. opečené maso dejte zpět k zelenině a vše zalijte červeným vínem. Přiklopte a duste doměkka. Měkké maso vyjměte, odstraňte většinu koření a 2/3 zeleninového základu zozmixujte tyčovým mixérem. Podle potřeby ho zřeďte vodou, promíchejte se zbylou zeleninou a dejte zpět na sporák. Přidejte povidla, nastrouhaný perník a ochuťte citronovou šťávou, cukrem a solí. Nakonec do omáčky vložte mandle a rozinky. Maso nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a podávejte s bramborami pečenými ve slupce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!