Srnčí maso očistěte, prošpikujte slaninou, svažte provázkem a osolte. Opečte je ze všech stran na oleji, aby se zatáhlo. Pak je vyjměte a nechte v teple. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájejte a orestujte na výpeku. Přidejte koření i protlak, zalijte asi 150 ml vody a povařte. opečené maso dejte zpět k zelenině a vše zalijte červeným vínem. Přiklopte a duste doměkka. Měkké maso vyjměte, odstraňte většinu koření a 2/3 zeleninového základu zozmixujte tyčovým mixérem. Podle potřeby ho zřeďte vodou, promíchejte se zbylou zeleninou a dejte zpět na sporák. Přidejte povidla, nastrouhaný perník a ochuťte citronovou šťávou, cukrem a solí. Nakonec do omáčky vložte mandle a rozinky. Maso nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a podávejte s bramborami pečenými ve slupce.