Staňte se našimi fanoušky na:

Srnčí steak v mandlových hoblinkách

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • muškátový oříšek (strouhaný)
  • rozšlehané vejce
  • 80 g mandlí (hobliny)
  • 50 g másla
  • 4 řízky ze srnčí kýty (asi 600 g)
  • 2 lžíce hladké mouky

Pracovní postup:

Řízky srnčího masa z kýty lehce naklepejte, trochu shrňte, posypte solí a muškátovým oříškem. Maso obalte nejdříve ve 2 lžících mouky, v rozšlehaném vejci a naposled v 80g na hobliny nakrájených mandlích (dobře přimáčkněte), 50g másla rozpálte a maso v něm z obou stran opečte (dbejte, aby mandle příliš nezhnědly). Upravte na plochou mísu, výpek rozvařte s trochou vody a nalijte na steaky. Příloha: Bramborové krokety, a mohou být i kolečka ananasu s brusinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |17. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Polda |17. dubna 2014
ukládám k vyzkoušení Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!