Staňte se našimi fanoušky na:

Staročeská bílá polévka z babiččina receptáře

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kroupy propláchneme a dáme vařit do osolené vody s kmínem až do změknutí. Pak přilijeme mléko - dříve by se připalovalo, přilijeme za varu smetanu rozvedlanou v hrnku společně s hladkou moukou. Kdo má domácí mléko, smetanu může vynechat. Brambory uvaříme ve slupce doměkka - nepříliš, aby se nerozpadaly a oloupeme. Na pánvi rozpustíme sádlo, brambory na ni dáme, osolíme, okmínujeme a vařečkou lehce rozkouskujeme, můžeme i pokrájet předtím. Zprudka opečeme dozlatova. Do hotové polévky - přisolíme ještě eventuelně dle chuti, těžko hledat recept, babička dělala vše z hlavy, přidáme až na talíři opečené brambory, aby se nerozmáčely a měly kůrčičku. Je to krajové, staré a velmi oblíbené jídlo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dessyna |15. března 2013
Jo, babičky uměly vařit i z vody a přitom ta dřina! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!