Chřestová polévka smetanová
30
8
9
Očištěné hříbky nakrájíme na plátky a udusíme je na másle s nakrájenou cibulkou. Udušené hříbky jemně nasekáme. Zvlášť si udusíme na másle s cibulkou na nudličky nakrájenou, spařenou kapustu. Nasekané hříbky smícháme s kapustou. Procezenou polévku z vyvařených hovězích kostí zahustíme řídkou žlutou jíškou, přidáme do ní zelený hrášek, spařenou rýži a hříbky s kapustou. Takto připravenou polévku dobře povaříme. Nežli polévku podáváme, zamícháme do ni sekanou zelenou pažitku nebo petrželku. Na dušení kapusty můžeme použiti místo másla nakrájenou slaninu nebo tučnou šunku. Místo čerstvých hříbků můžeme dáti suché hříbky, dříve v mléce dobře povařené.