Cibulačka
10
8
15
Ze všeho nejdříve si namočíme všechny luštěniny. Po několika hodinách tyto luštěniny slijeme, zalijeme novou vodou a uvaříme téměř doměkka. Nakrájíme si cibulku nadrobno a zpěníme jí na oleji. Poté vmícháme mouku, kterou s cibulkou osmahneme a zalijeme vývarem s luštěninami. Řádně rozmícháme, nasypeme nakrájenou zeleninu, okořeníme, osolíme a uvaříme doměkka. Takto uvařenou, hotovou polévku dochutíme prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou. Podáváme s opečenými kostičkami chleba. 3 lžíce hrachu 3 lžíce čočky 3 lžíce fazolí 1,5l vody 1 lžíce oleje 1 cibule 1 lžíce hladké mouky 100-150g kořenové zeleniny 1/4 lžičky mletého kmínu 1-2 stroužky česneku opečené kostičky chleba