Staňte se našimi fanoušky na:

Staročeská rajská omáčka z čerstvých rajčat

Autor receptu: pánvík (1 recept)

Klasická rajská omáčka z čerstvých rajčat a jemnou kořeněnou chutí, bez mouky, protlaků, ap. Komplet z čerstvých surovin.

Množství: 3 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 10 min.
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Na kapce oleje orestujeme cibuli do sklovata přidáme pár kuliček celého pepře, 4ks nového koření, 2 bobkové listy, celou skořici a 3 lžíce cukru. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a přidáme k orestované směsi koření s cibulí, osolíme, přidáme 2 plátky citronu. Stáhneme plamen a pod pokličkou dusíme do rozvaření rajčat.
  3. Pokud jsou rajčata rozvařena, propasírujeme přes síto do čistého kastrolu. Krátce povaříme. Můžeme dochutit cukrem, solí, citronem... Omáčku by nemělo být nutné zahušťovat, o vše se postarají rajčata! Pokud se Vám zdá řídká, necháme pomalu vařit do zhoustnutí a až pak dochutíme.
  4. Podáváme s čím máme rádi...
  5. Dobrou chuť!

Něco navíc:

Množství cukru, volíme dle sladkosti rajčat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!