Staňte se našimi fanoušky na:

Staročeská zeleninová polévka s upraženým strouháním

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z tuhého nudlového těsta ustrouháme na struhadle strouhání a necháme dobře na vále uschnouti. Pak vložíme sušené strouhání na rozpálené máslo nebo tuk a opražíme je do červena. V osolené vodě povaříme všechnu zeleninu, odvarem zalijeme strouhání, dáme je do ostatní zeleninové polévky a povaříme. Před podáváním si umícháme v polévkové míse mléko se žloutkem, načež stále míchajíce přilijeme polévku, okořeníme ji sekanou zelenou petrželkou a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!