Těsto: 250 g hladké mouky, 250 g polohr. mouky, 21 g droždí, 3 dl mléka, 1 vejce, 125 g másla, špetka soli, 2 lžíce pískového cukru Náplň: 250 g tvarohu, 2 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový pudink, 4 lžíce mléka, povidla, 1 vejce na potření Postup: Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, rozdrolíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme polovinou teplého mléka a necháme vzejít. Až máme kvásek hotový přidáme vejce, roztavené máslo (ne horké!!!), zbytek mléka, sůl a vypracujeme v hladké těsto. Těsto přikryjeme a necháme na teplém místě kynout alespoň 1 hodinu. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň a to smícháním všech ingrediencí. Po vykynutí si zapneme troubu na 180 °C. Těsto si na pomoučeném vále(podložce) rozdělíme na 15 ks, které rozplácneme a každý naplníme lžící tvarohu a lžičkou povidel, zabalíme a skládáme na vymazaný pekáč. Potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme dozlatova.