Staňte se našimi fanoušky na:

Staročeské placky - jídlo chudých

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Budete potřebovat pouze polohrubou mouku a vodu. Oboje smíchejte tak, abyste vypracovali těsto, které se nelepí a dá se tvarovat. Vyválejte a vykrojte placky, dejte na pánev bez oleje a pečte do hněda. Pečení je pomalé, trvá asi 10 min. Placky můžete dát jako přílohu, nebo jíst jen tak buď na slano (s česnekem) nebo na sladko (s povidly). Poznámka: Jídlo chudých (žádná věda), suroviny určitě máte doma a to i v době, kdy máte zásoby na kriticky vyžrané úrovni. Bylo to běžné jídlo našich prababiček a pradědečků.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |24. listopadu 2015
ukládám do oblíbených, vyzkouším, 1+ Odpovědět
JIHOR |18. srpna 2014
skvělé Odpovědět
Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
Na neosoleném těstě není nic špatného. Naopak, dá se dochutit všelijakými pomazánkami. Nehledě na to, že mnozí ze zdravotních důvodů ani solit nesmí. Odpovědět
Rena.KI |10. srpna 2014
Udělala jsem je tenčí, děda si dal s mákem a manžel s povidly. Odpovědět
Maty |8. srpna 2014
Moje maminka tyhle placky dělávala - a ano, do těsta se sůl nedává; každý si mohl zvolit jestli je chce na slano nebo na sladko. Smíchala se jen mouka a voda v takovém množství aby bylo těsto husté a dalo se různě tvarovat. Už je dělala moje babička a tehdy se opravdu na placky dával jen česnek nebo povidla. Dnes, protože máme zmlsané děti, dáváme na placky i kakao, skořici nebo kečup se sýrem, to záleží na vaší představivosti. Nechápu proto naprosto hloupé komentáře DENNY a JaTyMi. Nehledě na to, že ani jednu nikdo nenutí ty placky dělat. Kdo chce uloží si. Odpovědět
ladislava.jankovska |4. srpna 2014
Jídla našich předků jsou vždycky bašta a Vaše placky třeba s česnekovým máslem a bylinkami budou báječné. Určitě zavedu doma. Odpovědět
JaTyMi |28. července 2014
ne asi,určitě! Odpovědět
JaTyMi |28. července 2014
hm-bez soli,nic moc asi Odpovědět
Alpenrose |28. července 2014
Sůl se nedává. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!