Vezměte vejce a oddělte žloutky od bílků. Do žloutků přidejte Baileys Original, 20 g cukru, polovinu javorového sirupu, vanilku, mléko a vše důkladně promíchejte.
Do směsi opatrně přisypte mouku a zapracujte, dokud nebude mít těsto požadovanou konzistenci. Výsledná hmota musí být o něco méně hustá, než na lívance.
Pořádně rozpalte pánev a přidejte polovinu másla. Naběračkou vkládejte těsto a pečlivě opečte po obou stranách. Po opečení vyndejte těsto na dřevěnou podložku a pomocí dvou vidliček natrhejte.
Smíchejte 100 g cukru se skořicí a solí a trhanec ve směsi obalte.
Pánev znovu rozpalte, vložte zbytek másla a zprudka orestujte borůvky spolu se zbytkem javorového sirupu.
Trhanec rozprostřete na talíř, přidejte borůvky, dle chuti zalijte javorovým sirupem, přidejte zakysanou smetanu, maliny a zakápněte Baileys.