Staňte se našimi fanoušky na:

Staročeský trhanec s Baileys, borůvkami a malinami

Autor receptu: ElenaN (4 recepty)

Množství: 1
Obtížnost: Snadné
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Vezměte vejce a oddělte žloutky od bílků. Do žloutků přidejte Baileys Original, 20 g cukru, polovinu javorového sirupu, vanilku, mléko a vše důkladně promíchejte.
  2. Do směsi opatrně přisypte mouku a zapracujte, dokud nebude mít těsto požadovanou konzistenci. Výsledná hmota musí být o něco méně hustá, než na lívance.
  3. Z bílků vyšlehejte sníh a vmíchejte do těsta.
  4. Pořádně rozpalte pánev a přidejte polovinu másla. Naběračkou vkládejte těsto a pečlivě opečte po obou stranách. Po opečení vyndejte těsto na dřevěnou podložku a pomocí dvou vidliček natrhejte.
  5. Smíchejte 100 g cukru se skořicí a solí a trhanec ve směsi obalte.
  6. Pánev znovu rozpalte, vložte zbytek másla a zprudka orestujte borůvky spolu se zbytkem javorového sirupu.
  7. Trhanec rozprostřete na talíř, přidejte borůvky, dle chuti zalijte javorovým sirupem, přidejte zakysanou smetanu, maliny a zakápněte Baileys.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!