Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme na dno pekáče. Omyté kuře prošpikujeme kousky slaniny, potřeme česnekovou pastou, mírně posolíme, posypeme nejdřív jemně tymiánem a potom grilovacím kořením nebo kořením na pečené kuře. Ne naopak - tymián by už nedržel na kuřeti. Nejlepší je, když kuře necháme přes noc uležet v lednici a pečeme následující den. Kuře vložíme do pekáče, podlijeme dostatkem vody a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinku (podle zkušeností s vlastní troubou). Rýži pečeme tak, že dáme 1 hrnek rýže a 1,5 hrnku vody do kastrolku. Kdo chce, může dát 2 hrnky rýže a 3 hrnky vody. Posolíme a můžeme péct zároveň s kuřetem. Když uvidíme, že se voda vypařila, kastrolek přikryjeme pokličkou, aby se rýže nevysušila. Z pravidla ji peču asi 30 - 45 minut. Když je maso upečené, vyjmeme ho z pekáče a nasypeme do něj rýži, můžeme vmíchat sterilovanou kukuřici nebo předem připravenou uvařenou zeleninu či podušenou na cibulce.