Staňte se našimi fanoušky na:

Šťavnatý broskvový koláč

Autor receptu: Kačka2 (70 receptů)

Každý by měl rád recept, který vyjde vždycky, i když nejste ve své kuchyni. Tohle je ten recept. Na jeho přípravu potřebujete jen mísu a nůž a pečicí formu. Pokud jste rozmařilí, můžete koláč podávat teplý s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Množství: Na 1 koláč
Obtížnost: Snadné
Příprava: 25 min.
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Na těsto v míse smíchejte mouku, cukr a sůl.
  2. Zvlášť prošlehejte oba oleje, mléko a mandlový extrakt. Přilijte k suché směsi a zlehka promíchejte vidličkou. Nepřemíchejte, těsto by příliš ztěžklo.
  3. Těsto dejte do dortové formy o průměru 28 cm. Odždibujte malé kousky a nejprve z nich vytvořte okraje. Pak teprve zbylé těsto prsty roztlačte po dně od středu ke krajům - okraje tím ještě o kousek vystoupí nahoru. Těsto by mělo být zhruba 3 mm silné. Přebývající těsto odkrojte.
  4. Na náplň smíchejte cukr se 2 lžícemi mouky, solí a nasekaným máslem a špičkami prstů vytvořte drobenku. (Pokud jsou broskve opravdu velmi šťavnaté, přidejte o lžíci mouky navíc.)
  5. Plátky broskví nebo blum vyrovnejte úhledně v kruzích do formy s těstem. Začněte od vnějšího okraje, kruhy by se měly lehce překrývat. Posypte připravenou drobenkou.
  6. Pečte 35 až 45 minut, až šťáva z ovoce bude bublat a těsto lehce zezlátne. Vyjměte z trouby, nechte trochu zchladnout a podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!