Staňte se našimi fanoušky na:

Steak s čokoládovou omáčkou

Autor receptu: Esmé (30 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čokoláda s masem nádherně ladí, vyzkoušejte sami tuto sladko-slano- pikantní chuť a uvidíte. Na pánvi rozpálíme olej a máslo a necháme cibulku zpěnit dohněda. Zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme trochu chilli koření a tymiánu a poprášíme moukou, chvíli restujeme. Zalijeme vínem a přidáme čokoládu, mícháme, dokud se nerozpustí a celá směs se nespojí. Několik minut ještě podléváme vínem a dusíme, nakonec osolíme a opepříme. Není potřeba nutně použít hořkou čokoládu na vaření, já použila toblerone a bylo to vynikající. Maso si k tomu udělejte jaké je libo, já dělala steaky z panenky, ale super by k tomu bylo i hovězí nebo kuřecí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!