Staňte se našimi fanoušky na:

Steak s paprikami

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži propereme a dáme do osolené vařící vody a vaříme asi 15 minut, poté odstavíme a necháme dojít pod poklicí. Mezitím otřeme steak vlhkou utěrkou, osolíme ho a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a steak na něm opečeme zkaždé strany asi 3 minuty. Krátce před dopečením přidáme ke steaku plátky citronu. Poloviny paprik zbavených jadérek omyjeme, osušíme, a rozkrájíme na kousky. Šalotky oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Maso vyjmeme z pánve a uchováváme teplé. Do výpeku vložíme papriky i šalotky, přidáme rozmarýn a za stálého míchání asi 5 minut opékáme. Nakonec přilijeme omáčky, promícháme a asi 1 minutu povaříme. Rýži scedíme, upravíme na talíř, přidáme steak, přelijeme omáčkou a zdobíme plátky citronu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Victor |10. listopadu 2014
U mě běhají skotské krávy a býci kolem celé vsi! Odpovědět
Annett |8. listopadu 2014
1+++ Odpovědět
sonizna |24. září 2014
nejlepší je rib eye steak - Rib eye steak můžeme získat jen z některého druhu býčků – nejčastěji pochází z Jižní Ameriky a ze Skotska. Odpovědět
PetulkaH |13. června 2013
dobré Odpovědět
Katty148 |13. června 2013
Mňamka 1++ :)) !!!! Odpovědět
macik |13. června 2013
zkusim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!