Nejdříve si naložíme tuňákové steaky. Steaky si osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme odležet do lednice a zatím si připravíme rizoto. Cibulku nakrájíme nadrobno. Na oleji opečeme cibulku, mícháme, aby cibulka změnila barvu, přidáme rýži a také restujeme. Přilijeme trochu vývaru - cca 1 cm nad rýži a za občasného míchání a přilévání vývaru, necháme vařit. Jak rýže bude nasáklá vývarem a ne rozvařená, tak dochutíme solí. Oheň ztlumíme a mícháme. Přidáme rozmixovaný parmezán s rozmixovanými mátovými lístky. Mícháme pomalu odspodu, aby se parmazán nespálil. Steaky opečeme na rozpálené pánvi po 2 minutách z každé strany ( tuňákové steaky by měly být médium - propečené jsou suché a sypou se ). Steaky vyjmeme z pánve a necháme 2 minuty odpočinout a můžeme společně s mátovým rizotem servírovat.