Rajčata lehce křížem nakrojíme a spaříme je. Oloupeme uvolněnou slupku, plody rozpůlíme, vydlabeme jadérk a dužinu nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nasekáme. V kastrolu rozpálíme 1 lžíci oleje a rajčata s česnekem na něm podusíme, osolíme je, opepříme, dochutíme cukrem a vaříme, až se odpaří všechna voda. Omyté a osušené bifteky hranou ruky lehce naklepeme, v pánvi rozpálíme zbytek oleje a maso na něm po obou stranách prudce opečeme. Bifteky vyndáme, osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu. Vydušená rajčata smícháme s kysanou smetanou a osolíme, maso vybalíme z aklobalu a dáme do pekáče, překryjeme rajčatovou směsí, posypeme parmezánem. Dáme do trouby a zapečeme při 250°C. Před podáváním posypeme kuličkami zeleného pepře.