Staňte se našimi fanoušky na:

Steaky s tomatovou krustou

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rajčata lehce křížem nakrojíme a spaříme je. Oloupeme uvolněnou slupku, plody rozpůlíme, vydlabeme jadérk a dužinu nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nasekáme. V kastrolu rozpálíme 1 lžíci oleje a rajčata s česnekem na něm podusíme, osolíme je, opepříme, dochutíme cukrem a vaříme, až se odpaří všechna voda. Omyté a osušené bifteky hranou ruky lehce naklepeme, v pánvi rozpálíme zbytek oleje a maso na něm po obou stranách prudce opečeme. Bifteky vyndáme, osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu. Vydušená rajčata smícháme s kysanou smetanou a osolíme, maso vybalíme z aklobalu a dáme do pekáče, překryjeme rajčatovou směsí, posypeme parmezánem. Dáme do trouby a zapečeme při 250°C. Před podáváním posypeme kuličkami zeleného pepře.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

q |11. června 2013
zkusím,zní to dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!