Staňte se našimi fanoušky na:

Štědrovečerní hrachovka

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hrách propláchněte, zalijte vodou a nechte aspoň hodinu máčet (lepší je přes noc). V té samé vodě ho vařte úplně doměkka, asi v půlce vaření osolte, pak rozmixujte a vraťte na plotnu. Nechte přejít varem a podle potřeby přilijte vývar. Vmíchejte smetanu, rozetřený česnek, sůl, pepř a ještě trochu povařte. Polévku ozdobte plátkem vyškvařené slaniny a rozemnutou majoránkou. Podávejte s chlebovými nebo houskovými krutony. Můžete také zakápnout troškou olivového oleje.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!