Staňte se našimi fanoušky na:

Štika s pikantní omáčkou

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěný pórek a mrkev nakrájet na tenké nudličky. Vykuchanou štiku důkladně očistit, odříznout hlavu a odstřihnout ploutvičky. Pak omýt, osušit a naporcovat na podkovy. Osolit, opepřit a obalit v mouce smíchanou s mletou paprikou. Na pánvi rozpálit olej a podkovy osmažit ze všech stran dozlatova. Vyndat, dát na papírovou utěrku a uchovat v teple. Do výpeku dát hořčici, zalít bílým vínem a přilít smetanu. Důkladně rozmíchat a nechat krátce provařit. Na jiné pánvi lehce rozehřát máslo a nakrájenou zeleninu na něm krátce orestovat (jen tak dlouho než zesklovatí). Osmaženou štiku se zeleninou rozdělit na talíře a podlít pikantní omáčkou. Nakonec vše ozdobit bylinkami, vhodná příloha jsou brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petr.helman.5|13. března 2015
1* Vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!