Staňte se našimi fanoušky na:

Štóla - jemná tvarohová

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku s práškem do pečiva prosijeme do mísy. Promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a kořením. Přidáme máslo pokojové teploty a tvaroh, zaděláme hladké těsto. Pak přidáme ostatní přísady do těsta, zakryjeme fólií a necháme asi hodinu odpočinout. Pak na pomoučeném válu vytvarujeme štólu. Vyválíme obdélník asi 30x20 cm (jedna polovina by měla být silnější než druhá), podílně vytlačíme válečkem prohlubeň a přiklopíme tenčí část přes silnější. Položíme ji na plech s pečícím papírem a pečeme 50-60 minut na 175°C (plyn st. 2). Ještě teplou štólu potřeme rozpuštěným máslem a hustě posypeme moučkovým cukrem. Aby si štóla při pečení zachovala tvar, doporučuje se kolem těsta položit pruh alobalu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!