V menší míse připravíme kvásek. Droždí utřeme se 3 lžícemi cukru, přidáme 50g mouky a 200ml mléka, promícháme, přikryjeme a na 30 minut postavíme na teplé místo. V míse smícháme mouku s cukrem a solí, přidáme kvásek, máslo, sůl, vejce a uhněteme těsto. Přidáme mandle, rozinky, sultánky, citronát, oranžát, skořici a rum. těsto poprášíme moukou, přikryjeme a na teplém místě necháme 2 hodiny kynout. Těsto v míse pořádně prohněteme, na pomoučeném válu rozdělíme na poloviny a vytvarujeme 2 podlouhlé štóly. Na plechu s pečícím papírem je necháme kynout 20 minut, pečeme asi 10 minut na 200°C, pak teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě asi 50 minut. Horké štóly potřeme rozpuštěným máslem a hustě posypeme moučkovým cukrem. Asi 40 kousků - 1 kousek = 220kcal - 29g sacharidů.