Mouku promícháme se sušeným droždím, cukrem a kořením. Mléko lehce zahřejeme, máslo rozpustíme do krému, přidáme a vše prohněteme na pomoučeném válu do hladkého těsta. Pod utěrkou necháme asi hodinu kynout (při pokojové teplotě) a pak znovu prohněteme, přičemž těstem několikrát udeříme o vál, až budou vznikat puchýře. Nakonec vhněteme mandle a nadrobno nakrájené sušené plody. Vytvarujeme štólu - Vyválíme obdélník asi 30x20 cm (jedna polovina by měla být silnější než druhá), podílně vytlačíme válečkem prohlubeň a přiklopíme tenčí část přes silnější. Dáme ji na plech s pečícím papírem a pečeme 50-60 minut na 175°C (plyn st.2). Ještě horkou štólu potřeme zbylým rozehřátým máslem a posypeme moučkovým cukrem.