Staňte se našimi fanoušky na:

Střecha - bio kvalita

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky šleháme s van.cukrem do pěny, z bílků a krup.cukru připravíme sníh. Smícháme dohromady a přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme olej, do druhé karob (nebo bio kakao). Světlé těsto rozetřeme na plech 30x24cm s pečícím papírem, tmavé těsto rozetřeme na druhý plech. Pečeme asi 10 minut na 200°C. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, přidáme do ní mouč.cukr a 100% tuk, necháme vychladnout. Změklé máslo šleháme s cukrem, po částech přidáváme kaši, nakonec nadrobno pokrájené jahody. Vychladlé pláty podélně rozkrojíme napůl a světlé zvlhčíme nálevem z kompotu. Pláty (kromě jednoho světlého) potřeme krémem a střídavě slepíme dohromady. Navrch přitiskneme plát bez krému a korpus necháme v lednici ztuhnout. Potom ho po úhlopříčce rozkrojíme a z dílů sesadíme střechu. Potřeme ji zbylým krémem a přelijeme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout v lednici.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!