Staňte se našimi fanoušky na:

Střecha - dia 266g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Proprané rozinky zalijeme rumem a necháme nabobtnat. V míse vyšleháme vejce se sladidlem a po částech zapracujeme olej a smetanu s pár kapkami vanilkové esence. Do vzniklé pěny vmícháme prosátou mouku s prdopeč a solamylem. Do vymazané a vysypané formy nalijeme trochu těsta, přidáme ořechy a rozinky a zalijeme zbylým těstem. Připravenou střechu pečeme při 170°, 35-40 minut. Po vyndání z trouby střechu necháme vychladnout ve formě, vyklopíme ji, přelijeme rozehřátou čokoládou a posypeme barevným kokosem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |2. srpna 2014
+++++ Odpovědět
Alma |3. prosince 2013
Perfekt "Varianta pro zdravé" v komentáři. Já nikdy nevím kolik můžu dát cukru místo sladidla. A takhle si to můžu i spočítat. Moc díky :-)). Odpovědět
Rentiér1946 |10. srpna 2013
1+++ Odpovědět
Konato |7. července 2013
Mňam, jen se zakousnout. Odpovědět
oliv |6. července 2013
zkusím Odpovědět
Hrabča |6. července 2013
S tím vaječňákem to je perfekt, mám domácí, tak ho hned využiju :-)) Odpovědět
martinnatr |6. července 2013
uložím Odpovědět
Bábrle Inka |5. července 2013
VARIANTA PRO ZDRAVÉ: Místo smetany s vanilkovou esencí dáme1,5 dl vaječného likéru, dia čokoládu nahradíme hořkou čokoládou, tekuté sladidlo nahradíme120g moučkového cukru. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!