1) Vepřovou kýtu nakrojíme tak, aby vznikla co největší plocha - začneme řezat zprava v tloušťce jedné třetiny, řežeme ale nedořežeme až do konce. Odklopíme nařízlou část a rozřízneme zleva kýtu ve výšce zbylé jedné poloviny masa. Vznikl nám tak plát masa, který naklepeme a osolíme. 2) Slaninu nakrájíme na kolečka, jeden stroužek česneku prolisujeme a obojí dáme smažit na pánev. Přidáme špenát a po chviličce i víno. Necháme odpařit alkohol a odstavíme a necháme zchládnout. 3) Jarní cibulky nasekáme na kolečka, rajčata na kousky a tymián nasekáme. Fetu rozdrobíme. Vše toto přidáme ke špenátové směsi. Přidáme sůl a pepř. 4) Tuto směs dáme na maso a zarolujeme. Svážeme kuchyňským provázkem. 5) Rozmělněný česnek smícháme s dijonskou hořčicí, lžící oregana a lžící tymiánu a podle chuti osolíme a opepříme. Toto natřeme zvenku na roládu. 6) Pečeme asi hodinu na 180 °C.