Staňte se našimi fanoušky na:

Štrúdl s kaki

Autor receptu: nina.dvorakova.16 (8 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do na pánvi rozpuštěného másla nasypeme strouhanku a za stálého míchání jí asi tři minuty smažíme dozlatova. Odstavíme z plotýnky. Zapneme troubu na 180 °C. Teprve potom vytáhneme těsto z lednice – bude se nám s ním lépe pracovat. Těsto rozdělíme na dvě části a na pomoučněném válu každou část rozválíme do obdélníkového tvaru. Na těsto rozprostřeme osmahnutou strouhanku. Ovoce kaki oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na kostičky do větší misky. Pak k němu přisypeme skořicový cukr a případně rozinky nebo ořechy. Ochutnáme a podle potřeby přidáme cukr. Poté směs rozdělíme na připravená rozválená těsta se strouhankou tak, aby kaki nesahalo úplně do krajů – na každé straně by měly zbýt aspoň dva centimetry volného těsta. Těsto i s náplní opatrně zavineme; okraje stiskneme k sobě a ohneme dolů. Závin přesuneme na plech tak, aby spoj zůstal vespod. Stejně zpracujeme i druhou polovinu těsta. Do hrnečku rozklepneme vajíčko a mašlovačkou dobře promícháme. Pak jím potřeme oba záviny a dáme je zhruba na čtvrt hodiny do trouby. Na vychladlý štrúdl můžeme ještě ušlehat šlehačku s troškou moučkového cukru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Zorushka |9. března 2013
krásný :-) Odpovědět
Doga |11. února 2013
Tak to vypadá opravdu velmi jedle. Odpovědět
nina.dvorakova.16|12. února 2013
Mariposko, je to klasické listové těsto, které je k dostání v každém supermarketu :) Odpovědět
jirikvolf|11. února 2013
zajímavé :) Odpovědět
MARIPOSKA|11. února 2013
Tak todle vypadá opravdu báječně. To zkusim. Je to klasické listové těsto, které se dá koupit? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!