Staňte se našimi fanoušky na:

štrůdl z ranných jablíček

Autor receptu: boskovčák (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ranná jablíčka neokrajuji jen odstraním, co není jedlé. Máslo mírně rozpustím. přidám mouku, vejce, sůl a pivo. Zprvu promíchám vařečkou, potom propracuji ručně. Těsto rozdělím na 6 kousků, jednotlivé rozválím a plním jablky, pod které máznu olejem. Jsou-li jablíčka strouhaná, přidávám strouhanku nebo ořechy na zahuštění. Jablka pocukruji, posypu skořicí. Na plechu potřu olejem a peče se na 180 stupňů do zlatova. Horký štrůdl potírám vodou, aby byl vláčný. Pod utěrkou krásně dojde. Přeji dobrou chuť

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jobovab |30. srpna 2013
dobré Odpovědět
tepito |28. srpna 2013
zkusím Odpovědět
E- |26. srpna 2013
parádní Odpovědět
Jindriska8 |25. srpna 2013
Ano,moc dobré! Odpovědět
H-D |21. srpna 2013
už mám na něj chuť Odpovědět
iva.hlouskova |14. srpna 2013
štrudl máme moc rádi Odpovědět
H-D |12. srpna 2013
ůžasné Odpovědět
b* |12. srpna 2013
máme rádi Odpovědět
i |12. srpna 2013
dala bych si Odpovědět
q |12. srpna 2013
super mnamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!