1) Připravíme polévku: 700 g jahod zbavíme nejedlých částí a spolu se 70 g cukru a 100 ml šampusu rozmixujeme. Zakysanou smetanu smícháme se smetanou ke šlehání a jí ozdobíme polévku. 2) Připravíme si tataráček: 200 g jahod nakrájíme nahrubo, smícháme s bazalkou (jen 4 listy), cukrem (2 lžíce) a pepřem a necháme hodinu odležet. 3) Bazalkový sorbet: Do hrnce dáme vodu, 80 g cukru a kůru z jedné limetky. Vaříme 20 minut. Odstavíme, přidáme pokrájenou bazalku (10 listů) a necháme zchládnout. Přidáme šťávu z dalších limetek. Přecedíme do misky, přidáme 100 ml šampusu. Necháme zmrznout. Naláme na kousky a v tyčovým mixérem rozsekáme na kaši. Přimícháme našlehaný bílek s 50 g cukru, znovu necháme zmrazit. 4) Polévku servírujeme s tataráčkem uprostřed, na tataráček posadíme kopeček sorbetu.