Nožky očistíme, umyjeme a dáme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme očištěnou mrkev, celer, cibuli a koření. Hrnec uzavřeme poklicí a vaříme od bodu varu 30 minut, pak zavřený necháme ještě 10 minut. Měkké nožky vytáhneme a vývar přecedíme přes řídké plátno. Maso z nožek obereme, nakrájíme na menší kousky a dáme do teplého vývaru. Podle chuti přidáme mletý pepř, trochu octu a drobně nakrájenou 1/4 cibule. Nalijeme do tlačenkového střeva a dobře zavážeme. Dáme na rovnou podložku, zatížíme a necháme do druhého dne vychladnout. Podáváme s cibulí, octem a chlebem. Sulc můžeme taky nalít do malého pekáčku a necháme ztuhnout. Pokud by jsme měli málo vývaru z nožek, tak přidáme trošku vody.