Staňte se našimi fanoušky na:

Šumavský bramborový kuba

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Houby nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno, osmahneme je na sádle. Přidáme houby s trochou kmínu, podusíme a osolíme. Pekáček vymažeme sádlem a na dno rozložíme asi třetinu brambor, na ně naneseme polovinu podušených hub a postup zopakujeme. Vše zakryjeme poslední třetinou brambor, kterou podle chuti posolíme a pokapeme rozpuštěným máslem. Pekáček vložíme do trouby a brambory s houbami necháme 10 minut zapéct, při 190°. Vejce rozšleháme s mlékem, lehce je osolíme a opepříme, pak jimi zalijeme směs v pekáčku. Kubu pak vrátíme zpět do trouby a pečeme ho dalších asi 30 minut. Nakonec ozdobíme tymiánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!