Ve velkém hrnci uveďte do varu osolenou vodu. Do vroucí vody vhoďte těstoviny, promíchejte je, aby se neslepily a nepřichytily ke dnu, a vařte je do poloměkka. Proti slepování pomáhá i trocha rostlinného oleje. Nakrájejte maso Dobře opláchnutý uzený bůček uvařte doměkka (vývar můžete poté použít jako základ pro polévku: přidejte propláchnuté krupky, kořenovou zeleninu, cibuli, brambory nakrájené na kostky a vše uvařte). Pak maso pokrájejte na kostičky. 3. Smíchejte to Rozpalte troubu na 200 °C. Uvařené těstoviny vsypte do vymaštěné zapékací formy a přidejte uzené maso. Opepřete a důkladně promíchejte. Zapečte to! Ve studeném mléce prošlehejte vejce. Směs osolte a rovnoměrně rozlijte na těstoviny s masem; můžete všechno znovu promíchat. Zapékací formu nebo pekáč dejte do trouby a pečte, aby těstoviny zezlátly a byly pěkně křupavé.