Z mouky, soli, mléka a celých vajec si umícháme řídké těsto. Potom uděláme z těsta tenké omelety. Z rozpuštěného másla a mouky si připravíme světle žlutou jíšku, zředíme ji mlékem nebo smetanou tak, aby z toho vznikla hustá omáčka. Stále opatrně mícháme a přilijeme žloutky, sůl a dáme vychladnout. Studenou omáčku rozetřeme na omelety, poklademe plátky šunky, posypeme strouhu parmezánem. Okraje přeložíme, každou omeletu zatočíme. Obalíme omelety v rozšlehaných bílcích nebo vajíčku a ve strouhance, usmažíme je v rozpáleném másle nebo sádle. Omelety podáváme na míse vyložené ubrouskem, ozdobené citronem a zel, petrželkou. Mohou se též připravili s dušeným mozečkem, který se do husté omáčky zamíchá. Omelety se též podávají jako samostatný pokrm s dušenou zeleninou nebo hrachovou kaší. Tyto omelety se také mohou naplnit masovou nádivkou.