Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouku, sodu, koření a sůl. Do hlubokého talíře nasypte 1/2 hrnku cukru, dejte stranou. Máslo a zbylý cukr vyšlehejte šlehačem do pěny, přidejte vejce a melasu a znovu prošlehejte. Snižte rychlost na šlehači a postupně přidávejte sypkou směs, až vznikne formovatelné těsto. Vytvořte bochánky – množství těsta na každý odpovídá zhruba polévkové lžíci. Obalte je ve zbylém cukru. Bochánky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte, dokud se jim nezpevní okraje, trvá to asi 10-15 minut. Hotové sušenky nechte ještě 1 minutu chladit na pečicím papíře, potom je opatrně sloupněte a nechte úplně vychladnout. Zdroj: iprima